PCA SUV 1aPeugeot laat de term crossover los en noemt de nieuwe 2008 en 3008 voortaan SUV's. Prima, want dat maakt meteen duidelijk in welk deel van de markt deze modellen zich volgens de fabrikant gaan begeven. 

PCA SUV 2a

De nieuwe Peugeot 3008, die in september op de Parijse autosalon officieel debuteert, is een heel andere auto dan zijn zes jaar oude voorganger. Waar de eerste 3008-generatie het midden hield tussen een vijfdeurs hatchback (zoals de 308) en een MPV (de 5008, waarmee hij veel overeenkomsten had), is de nieuwe versie een échte SUV. Het model imponeert met zijn forse gestalte en heeft een hoekig, gedurfd lijnenspel dat hem een krachtige uitstraling geeft. Precies zoals de autokoper van tegenwoordig dat van een SUV verwacht.

PCA SUV 3a

Nieuwe i-Cockpit 
De grote sensatie van de nieuwe 3008 is zijn interieur, waarin een hoofdrol is weggelegd voor de nieuwe i-Cockpit. Het concept kennen we uit de 208 en 308: een klein stuur met daarboven het instrumentarium. Het geheel gaat in de nieuwe 3008 een nieuwe fase in en het ziet er ronduit spectaculairder uit. Er zijn nu geen ronde klokken meer, maar een digitaal scherm dat je als bestuurder naar eigen smaak kunt inrichten: heb je liever je snelheidsmeter groot in het midden in beeld en de navigatie klein ernaast, of andersom? We kunnen niet wachten om er zelf mee aan de slag te gaan!

PCA SUV 4a

Nieuwe 2008 
De veranderingen aan de Peugeot 2008 zijn minder groot dan bij de 3008. Er is eerder sprake van een uitgebreide facelift dan van een heel nieuw model. Geen probleem, want de 2008 was na drie jaar en liefst 580.000 verkochte exemplaren ook nog lang niet aan vervanging toe. Aan de sublieme driecilinder benzinemotoren (82, 110 en 130 pk) en de krachtige 1.6 BlueHDi diesel (120 pk) is bewust niets veranderd. Er is wel een aanvulling, in de vorm van Active City Brake, waarmee de auto zelfstandig een noodstop kan maken.

PCA SUV 5a

Dikker en stoerder 
De nieuwe 2008 ziet er door enkele goedgemikte ingrepen een stuk dikker en stoerder uit dan de vorige versie. Om de auto ook een beetje de terreincapaciteiten van een SUV te geven, is er Grip Control (standaard op het nieuwe topmodel 2008 GT Line). Dit is een systeem waarmee de bestuurder de tractie van de aangedreven voorwielen kan afstemmen op de ondergrond. Handig wanneer je eens off-road gaat. De nieuwe 2008 is er al vanaf € 18.200. 

 

Peugeot 3008 SUV APK Actie Tensen citroen_ds

Peugeot 3008 SUV verkozen tot Car of the Year 2017

Citroën, DS en Peugeot pakken uit op Salon Genève 

Wij hebben de ideale occasion geregeld voor 1124 klanten

Auto Tensen heeft mij wederom geholpen bij het vinden van mijn ideale occasion. Snelle service en vriendelijk personeel!

Gerrit Jan de Vries

Ik was op zoek naar een betrouwbare auto waar ik veel KMs mee kan maken. Jan heeft mij geholpen door de auto te vinden die past bij mijn wensen. Vervolgens hebben zij deze auto voor de deur... Lees meer...

Marijke Poortinga

Ben heel tevreden. Vriendelijk personeel. Goede service. Goed aanbod. Zij zoeken voor mij n.a.v. mijn wensen, ook buiten eigen dealer om. Ideaal concept!

Colombijn

Goed advies en meer een hoge bereidheid bij het zoeken naar de voor ons geschikte occasion. Top.

R Roosendaal

Goede service. Ook na de aankoop van de auto. Bijv. toen de auto wat olie lekte konden we ook gelijk langskomen en hebben ze het weer goed gerepareerd.

David Meijer

Tot nu toe alleen maar positieve ervaringen. We waren niet aan een merk gebonden, maar als je spreekt over een ' gunfactor' dan heeft Dennis Westerhof die dik binnen gehaald. Nooit dwingend en altijd... Lees meer...

P.harlaar

Top dat Autotensen mijn Peugeot naar mij toe hebben gehaald. Nog steeds zeer blij met het resultaat.

dirk

Top geholpen met het maken van de juiste keuze!

Martijn Pennekamp

Goede service verlening. Bij Autotensen kijken ze eerst naar mijn wensen en daar hebben ze de juiste auto op aangesloten.

Fam . Doef

De service is goed en je wordt netjes en vriendelijk geholpen.

pj van dam

Ondanks dat ik in een drukker periode langskwam, werd er de tijd genomen voor mijn vragen en werd ik op een rustige manier met aandacht geholpen.

Frederique van der Mierden

Helemaal top. Jan en Dennis hebben voor mij de juiste Peugeot uit Rotterdam gehaald. Nogmaals bedankt!

Karin Doef

Auto Tensen Enkhuizen

Social Media

Volg Auto Tensen Enkhuizen op social media

icon-facebook

Waarom PCA?

  • Service & Kwaliteit staan voorop

  • BOVAG erkende keurmeesters

  • Jong gebruikt & Nieuwe auto verkoop

  • Merk Onafhankelijke Autobedrijf

  • Vaste Lage Prijzen

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

Copyright 2019 © Auto Tensen Enkhuizen | PCA Dealer