BleuHDi 1aHeugelijke feiten zijn er om te vieren. De PSA Groupe doet dat met een bescheiden, maar belangrijk bericht: de mijlpaal van het eerste miljoen geproduceerde BlueHDi Euro6-dieselmotoren is bereikt. Drie hoeraatjes voor milieu én automobilist.

BleuHDi 2a

De BlueHDi, wie kent 'm nie(t)? Die heerlijk smeuïge dieselmotor in de vele modellen van Peugeot, Citroën en DS, die een prachtige, stille loop combineert met een vorstelijke turbo-duw in de rug en een verbluffend laag brandstofverbruik. Fijne auto's voor de portemonnee, maar ook vanwege de lange afstanden die zij tussen tankstops kunnen afleggen. Die motor, in de uitvoering die tegemoetkomt aan de Euro6-emissienorm, is vorige week in Trémery, in de Franse Moezel-regio, voor de miljoenste maal gebouwd.

BleuHDi 3

Drie schoonmaakbeurten
De bewuste motor wordt momenteel in vier verschillende uitvoeringen geleverd. De eerste is de 1,6-liter met 100 of 120 pk en de tweede is de 2,0-liter met 150 of 180 pk. De BlueHDi-technologie, die in september 2013 is geïntroduceerd, heeft als voornaamste kernmerk dat het drie verschillende 'schoonmaakbeurten' aanwendt om de uitlaatgas-emissie zo gering mogelijk te maken. De eerste is een oxidatie-katalysator, voor de omzetting van koolwaterstoffen en koolmonoxide. De tweede is een partikel-filter, dat na de toevoeging van AdBlue de roetpartikels in de uitlaatgassen zowel in volume als aantal terugdringt. De derde is SCR, wat staat voor Selective Catalytic Reduction. Dit is de technologie die de uitstoot van stikstofoxiden tegengaat. PSA heeft alleen al voor dit SCR meer dan honderd patenten op haar naam staan.

BleuHDi 4a

Bijna alle modellen
De fabriek produceert dagelijks maar liefst 7.000 dieselmotoren, waarvan 5.000 van 1,6-liter en 2.000 van 2,0-liter. De Citroën-modellen met die leverbaar zijn als BlueHDI zijn de C3, C3 Picasso, C4, C4 Cactus, C4 Picasso, Grand C4 Picasso, C5, C5 Tourer en Berlingo. Bij DS gaat het om de modellen 3, 4 en 5. Bij Peugeot zijn het de 208, 2008, 308, 308 SW, 3008, 508, 5008 en Partner Tepee. Kortom, bijna alle modellen profiteren van de innovatieve BlueHDi-techniek. Succes met kiezen!

 

Peugeot 3008 SUV APK Actie Tensen citroen_ds

Peugeot 3008 SUV verkozen tot Car of the Year 2017

Citroën, DS en Peugeot pakken uit op Salon Genève 

Aangesloten

bovag-aangesloten-zijbalk logo liggend hetautoservicenetwerk

leasem logo


Auto Tensen Enkhuizen

Social Media

Volg Auto Tensen Enkhuizen op social media

icon-facebook

PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom PCA?

  • Service & Kwaliteit staan voorop

  • BOVAG erkende keurmeesters

  • Jong gebruikt & Nieuwe auto verkoop

  • Merk Onafhankelijke Autobedrijf

  • Vaste Lage Prijzen

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig

pca-gratis-apk-grote-beurt

Copyright 2019 © Auto Tensen Enkhuizen | PCA Dealer