07 03 2018 1a Wie goed naar de nieuwe Peugeot Rifter Concept 4x4 heeft gekeken, is vast de knalgele mountain bike opgevallen die achterop die experimentele auto is gemonteerd. Een bijzonder ding, en ook van Peugeot.

07 03 2018 2

Peugeot… natuurlijk, de grote tweewielerfabrikant! Hoe kon die achterblijven bij de ontwikkeling van een geheel elektrische fiets? Niet, dus. Op de huidige autotentoonstelling van Genève (geopend op 6 maart) is het nieuwste model achterop bovengenoemde concept car aan de wereld getoond. Eerst even over de Peugeot Rifter: dat is de opvolger van de Peugeot Partner Tepee. De Rifter is opnieuw een zeer ruime en multifunctionele ‘ludospace’, van oudsher de vrolijkste autosoort die er is. De Rifter 4x4 Concept is een unieke mini-camper voor genieters van het betere buitenleven.

07 03 2018 3a

Compact en robuust
De nieuwe mountain bike is interessant omdat zijn accu geheel in het frame is geïntegreerd. Voluit heet het model Peugeot eM02 FS Powertube: e = elektrisch, M = mountain, 02 = middensegment, FS = full suspension (vering voor en achter). Doordat de compacte accu in het fietsframe is gebouwd, heeft de elektrische mountain bike een erg compact voorkomen en is hij volgens Peugeot even gestroomlijnd als robuust. Hier geen afzonderlijk accupakket, maar een mooi ‘clean’ geheel. De accu is bovendien laag geplaatst in het frame, voor een zo goed mogelijke balans van de fiets. De plaatsing in het frame houdt de accu altijd schoon, terwijl deze ook gemakkelijk is te vervangen.

07 03 2018 4

Endurance en cross
De eM02 FS Powertube is ontwikkeld voor endurance- en cross-gebruik. De vering voor en achter moet schokken goed opvangen, terwijl de 27,5-inch wielen het doorkruisen van zwaar terrein helpen te vereenvoudigen. De 500 Wh Bosch lithium-ion accu levert voldoende kracht aan de motor om het maar liefst tot 125 kilometer vol te houden. En anders dan de Rifter 4x4 Concept is de nieuwe elektrische mountain bike gewoon te koop, in twee versies zelfs, vanaf € 4.599,-.

Peugeot 3008 SUV APK Actie Tensen citroen_ds

Peugeot 3008 SUV verkozen tot Car of the Year 2017

Citroën, DS en Peugeot pakken uit op Salon Genève 

Aangesloten

bovag-aangesloten-zijbalk logo liggend hetautoservicenetwerk

leasem logo


Auto Tensen Enkhuizen

Social Media

Volg Auto Tensen Enkhuizen op social media

icon-facebook

PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom PCA?

  • Service & Kwaliteit staan voorop

  • BOVAG erkende keurmeesters

  • Jong gebruikt & Nieuwe auto verkoop

  • Merk Onafhankelijke Autobedrijf

  • Vaste Lage Prijzen

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig

pca-gratis-apk-grote-beurt

Copyright 2019 © Auto Tensen Enkhuizen | PCA Dealer