06 06 2018 1 De DS 3 begon zijn carrière een kleine negen jaar geleden. Het komt niet vaak voor dat auto’s zo lang in de gratie blijven bij het publiek. Daarom een eresaluut aan dit model. Gewoon, omdat we blij zijn dat-ie er nog is.

06 06 2018 2

In het jachtige autoleven raken veel modellen snel uit de mode en daarmee in de vergetelheid. Niets aan te doen. Voor je het weet word je als succesvolle auto door je opvolger van de troon gestoten en rest je niets anders dan met goede moed aan een tweede leven te beginnen - als occasion. Er zijn echter ook auto’s die langer meegaan dan gemiddeld. Zoals de DS 3.

06 06 2018 3

Knappe manier
Ja, natuurlijk, de hoofdrolspeler in dit verhaal begon zijn carrière bij Citroën, waarna hij evolueerde tot benjamin van het nieuwe merk DS Automobiles. Prima, want daarmee haalde DS een kunstschat in huis, die met het klimmen van de jaren er alleen maar mooier op is geworden. Het front is op een heel knappe manier in DS-stijl gebracht, met brede strips van geborsteld aluminium en dat staat de auto bijzonder goed. En technisch is hij aldoor volledig bij de tijd gehouden, want moederbedrijf PSA monteert uitsluitend hypermoderne motoren: de driecilinder 1.2 PureTech, die zeer recentelijk opnieuw is uitgeroepen tot Engine of the Year in zijn grootteklasse. AutoWeek roemde ‘m laatst ook nog tijdens een test van de nieuwe Citroën C4 Cactus. Een topmotor, met 82, 110 of 130 pk (de laatste twee met turbo).

06 06 2018 4  Driedeurs
De DS 3 is nog steeds een opvallende verschijning, die nergens een onopgemerkt voorbij rijdt. De eigenwijze B-stijl, die als een krachtige haaienvin de flanken siert, is zo’n sterk designelement, dat geen enkele autofabrikant het heeft durven overnemen. En stilletjes aan is de DS 3 nog één van de weinige auto’s die je nog als een sportieve driedeurs kunt krijgen. Wat als je nu geen achterportieren wilt? Je krijgt ze er tegenwoordig overal vanzelf bij, of je nu wilt of niet.

06 06 2018 5  Klassieker
Het interieur is vanzelfsprekend niet piepjong meer, maar mag nog zeker gezien worden. Zeker dankzij de fijne sportstoelen is het in de DS 3 zeer aangenaam verpozen. De sportieve en exclusieve sfeer die DS op alle modellen toepast, is ook tot de DS 3 doorgedrongen. Je hebt elk moment het gevoel met iets bijzonders te rijden. Wat ook werkelijk zo is. De DS 3, zo kun je niet anders concluderen, is een geboren klassieker, een auto die over pakweg twintig, dertig jaar waarschijnlijk in handen van echte liefhebbers verkeert.  Maar: voorlopig nog nieuw te koop, al vanaf € 20.320,-.

Daarnaast is de DS3 natuurlijk ook als occasion verkrijgbaar bij onze dealers!

 

Peugeot 3008 SUV APK Actie Tensen citroen_ds

Peugeot 3008 SUV verkozen tot Car of the Year 2017

Citroën, DS en Peugeot pakken uit op Salon Genève 

Aangesloten

bovag-aangesloten-zijbalk logo liggend hetautoservicenetwerk

leasem logo


Auto Tensen Enkhuizen

Social Media

Volg Auto Tensen Enkhuizen op social media

icon-facebook

PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom PCA?

  • Service & Kwaliteit staan voorop

  • BOVAG erkende keurmeesters

  • Jong gebruikt & Nieuwe auto verkoop

  • Merk Onafhankelijke Autobedrijf

  • Vaste Lage Prijzen

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig

pca-gratis-apk-grote-beurt

Copyright 2019 © Auto Tensen Enkhuizen | PCA Dealer