Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

 PCA nieuws 25 07 2019 foto1

Naar schatting 25.000 mensen besloten afgelopen weekend bij het piepkleine dorpje La Ferté-Vidame deel te nemen aan Le Rassemblement du Siècle, de Bijeenkomst van de Eeuw.

De eeuw van Citroën, welteverstaan.

PCA nieuws 25 07 2019 foto2

Opnieuw oude Citroëns als onderwerp van onze nieuwsberichten? Tja, je 100e verjaardag  kan je toch onmogelijk zonder grote festiviteiten aan de wereld voorbij laten gaan. Vooral als je weet dat wereld tjokvol aanbidders is, die je heel graag persoonlijk willen feliciteren. Wat doe je dan?

Je bouwt een feest dat zijn weerga niet kent, op bovendien heilige grond, namelijk het afgesloten terrein waar veel merkhistorie is geschreven.

 

PCA nieuws 25 07 2019 foto3

La Ferté-Vidame is een slaperig dorpje ten zuidwesten van Parijs, met een boerderij en een belendend park dat in 1938 als geheel werd aangekocht door André Citroën.

Hij richtte er een centrum in waar nieuwe modellen werden ontwikkeld en getest. Die functie heeft het, nu voor PSA, nog steeds. Logisch dus dat de fans van het merk er graag naar binnen wilden toen dat eindelijk kon. Ze mochten zelfs over de klassieke testwegen rijden.

 

PCA nieuws 25 07 2019 foto4 Large

In het weekend van 19 tot 21 juli werden duizenden oude en nieuwe Citroëns door hun blije eigenaars op het immense terrein geparkeerd, zoveel mogelijk soort bij soort, als het even kon in visgraatmotief, alsof zoveel mogelijk het logo van Citroën werd geëerd.

Wat een toewijding!

 

PCA nieuws 25 07 2019 foto5

De organisatie toonde zich van zijn beste kant door een mini-Eiffeltoren neer te zetten, compleet met de grote reclameletters zoals die jarenlang op de echte toren hebben geprijkt.

 

PCA nieuws 25 07 2019 foto6 Large

Op de luchtfoto’s is de immense omvang van het festivalterrein te zien; je had er feitelijk een auto nodig om alle uithoeken te kunnen bereiken… Op dit veld staan alleen nog maar de grote topmodellen SM, CX en XM en gezien de lege velden zijn nog lang niet alle bezoekers gearriveerd.

 

PCA nieuws 25 07 2019 foto7

Grappenmakers hadden alle ruimte, zoals dit heerschap dat in zijn groene Méhari en klassieke politie-uniform een aardige imitatie ten beste geeft van Louis de Funès in zijn legendarische Gendarme-films.

 

PCA nieuws 25 07 2019 foto8

Even vluchten voor de felle zon kon in dit paviljoen, waar Citroën twee recente studiemodellen toonde.

Op de achtergrond de Citroën 19_19 Concept, feitelijk de auto die het eeuwfeest vorm geeft, en vooraan de innovatieve stadsauto Citroën Ami One Concept.

 

PCA nieuws 25 07 2019 foto9

Wie de illusie had met een ID of DS een bijzondere auto bij zich te hebben, moest hier mogelijk even slikken…

Aan de andere kant: de enorme opkomst van liefhebbers geeft aan hoezeer het merk Citroën leeft. Positief voor de toekomst.

 

PCA nieuws 25 07 2019 foto10 Large

Prachtig geheel, met alle nieuwe modellen en schitterende museumstukken. En ook afscheid van een evenement dat uniek in zijn soort was. Op naar de volgende 100 jaar!

APK Actie Tensen citroen_ds Peugeot 208

Citroën, DS en Peugeot pakken uit op Salon Genève 

de nieuwe Peugeot 208

Aangesloten

bovag-aangesloten-zijbalk logo liggend hetautoservicenetwerk

leasem logo


Auto Tensen Enkhuizen

Social Media

Volg Auto Tensen Enkhuizen op social media

icon-facebook

PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom PCA?

  • Service & Kwaliteit staan voorop

  • BOVAG erkende keurmeesters

  • Jong gebruikt & Nieuwe auto verkoop

  • Merk Onafhankelijke Autobedrijf

  • Vaste Lage Prijzen

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig

pca-gratis-apk-grote-beurt

Copyright 2020 © Auto Tensen Enkhuizen | PCA Dealer