Garantie op occasions

Peugeot & Citroën occasions met BOVAG garantie.

Bent u op zoek naar een occasion met BOVAG garantie? Dan zit u goed bij Auto Tensen Enkhuizen! Bij ons bent u zeker van een gecontroleerde en betrouwbare auto.

BOVAG Garantie voor auto’s & motoren

Koop je een occasion bij Auto Tensen Enkhuizen? Dan ben je altijd verzekerd van minimaal twaalf maanden BOVAG Garantie, merkgarantie of fabrieksgarantie. Voorwaarden is wel dat je al bij de aankoop van je voertuig aangeeft dat deze aankoopgarantie onderdeel uitmaakt van de koopovereenkomst. Maar wat houdt de BOVAG Garantie precies in? En waarom is het zo belangrijk?

Wat houdt de BOVAG Garantie in?

BOVAG Garantie houdt in dat jouw occasion tot twaalf maanden na aankoop kosteloos wordt hersteld als zich gebreken voordoen die op het moment van de koopovereenkomst niet waarneembaar waren. Hiertoe behoren ook de gebreken die tijdens normaal weggebruik zijn ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een motorstoring, een defecte airco of een accu met onvoldoende capaciteit. Let er wel op dat het echt om een gebrek moet gaan. Banden, ruiten, onderhoudsbeurten en niet-fabrieksoriginele accessoires zijn uitgesloten van de garantie.

Wanneer geldt de BOVAG Garantie?

Occasions die op Auto Tensen Enkhuizen worden aangeboden zijn altijd voorzien van minimaal twaalf maanden BOVAG Garantie. Maar let op, er zijn veel bedrijven die op andere sites adverteren zonder garantie. Het voertuig kan dan tegen een zogenaamde ‘meeneemprijs’ gekocht worden. De BOVAG adviseert echter om minimaal twaalf maanden garantie te laten opnemen in de koopovereenkomst.

De BOVAG Garantie biedt namelijk extra zekerheid en de voorwaarden van de garantie zijn afgestemd met de ANWB en de Consumentenbond. Niet alleen worden gebreken tot twaalf maanden na de aankoop kosteloos hersteld, maar bij meningsverschillen en conflicten omtrent de garantie kun je daarnaast vertrouwen op BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommissie Voertuigen. Voldoet de occasion niet aan de verwachtingen? Op basis van de BOVAG Omruilgarantie is het voertuig eenmalig binnen twee weken en maximaal 750 kilometer om te ruilen. Bij een motor is de grens 500 kilometer. Ook als je onderhoud of reparatie laat uitvoeren door een BOVAG-bedrijf heb je recht op garantie: de twaalf maanden BOVAG Reparatie & Onderhoud Garantie. Ook bij deze vorm van garantie kun je, in geval van een geschil, een beroep doen op BOVAG Hulp bij Klachten en (als je consument bent) ook bij de Geschillencommissie Voertuigen.

Wat houdt fabrieksgarantie in?

Overigens is de BOVAG Garantie niet van toepassing op ‘nieuwe’ voertuigen. Dat zijn voertuigen die maximaal twaalf maanden oud zijn en niet meer dan 500 kilometer op de teller hebben. Nieuwe of jonge gebruikte voertuigen zijn vaak voorzien van meerjarige fabrieksgarantie. Dat is de garantie die de fabrikant of importeur geeft op zijn nieuwe voertuigen. Ontstaat er een defect, dan hebt u aanspraak op de fabrieksgarantie. Op basis van Europese regelgeving blijft de fabrieksgarantie behouden wanneer je het voertuig bij een BOVAG-bedrijf laat onderhouden, mits de fabrieksvoorschriften worden nageleefd.

De voordelen op een rij:

  • Extra zekerheid en voorwaarden die zijn afgestemd met de Consumentenbond en ANWB
  • Bij een geschil bijstand van BOVAG Hulp bij Klachten of de Geschillencommisie Voertuigen
  • De mogelijkheid om kosteloos éénmalig het voertuig binnen twee weken om te ruilen met de BOVAG Omruilgarantie
  • De zekerheid van een eerlijke auto met aantoonbare kilometerstand en kloppende onderhoudshistorie
  • Alle voertuigen worden geadverteerd met all-inprijzen: geen onaangename verrassingen

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0228-313583 enkhuizen@autotensen.nl
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×